Inzaaien veldbloemen bij IJslandtpad
zaaien
zaaien

zaaien
zaaien

zaaien


toekijken

In februari 2011 is in de Buurtbeheerbijeenkomst naar voren gebracht dat het leuk zou zijn als op de dijk in het Amsteldorp weer veldbloemen zouden staan, zoals dat vroeger ook het geval was. Er is toen contact opgenomen met de afdeling Buurtregie en Participatie van Stadsdeel Oost of dat samen met het Stadsdeel geregeld kon worden.
Eind april hebben Rie Schild en Erna Mulder van Buurtbeheer samen met participatiemakelaar Broer Soolsma bekeken op welk stuk langs de Overzichtweg en Hugo de Vrieslaan dat zou kunnen. Daar het wat laat in het seizoen was en het erg droog was is er besloten het door te schuiven naar het voorjaar in 2012.

Dit voorjaar werd er weer contact opgenomen. Tim Blokker van het Stadsdeel, afdeling Groen, had de locatie opgemeten en de benodigde hoeveelheid zaden besteld. De bedoeling was dat het Stadsdeel de grond geschikt zou maken en dat bewoners dan zouden zaaien.

Buurtbeheer heeft hiervoor contact gezocht met Amsteldorp Actief, dat immers via het Groene Vingers project vrijwilligers heeft die hier bedreven in zijn. Ook Amsteldorp Actief vond het een leuk idee om de dijk op te fleuren met allemaal wilde bloemen. Er is toen afgesproken dat er door het Stadsdeel gemaaid zou worden en de grond losgemaakt op woensdag 28 maart en dat Tim Blokker aanwezig zou zijn met de bloemzaden.

Er was de 28e een groep van 6 personen van Groene Vingers om aan de slag te gaan, het was mooi weer en iedereen had er zin in.
Maar men kon niet goed vinden waar er nu gemaaid was.

Dat bleek uiteindelijk een klein stukje onder aan de dijk te zijn, langs het IJslandtpad, waar alle gras was verwijderd.
Meer een bloementuintje dan een 'natuurlijke' dijk met veldbloemen dus. Er schijnt iets misgegaan te zijn bij de communicatie met de aannemer.

Natuurlijk is er wel gezaaid en geharkt en hopelijk levert dat harde werk straks een fraai bloemenperk op.

Maar we geven het oorspronkelijke idee niet op. Er wordt een poging gedaan toch nog op korte termijn op de eerder afgesproken grotere locatie en op een andere wijze het opnieuw te proberen.

Hierboven staan alvast wat foto's van de vrijwilligers aan het werk op de 28e maart.

Vervolg 25 april

Op woensdag 25 april is het dan toch gelukt om samen met Amsteldorp Actief Groene Vingers en Buurtbeheer langs het talud bij de trap links en rechts op de Belvedereweg, en boven langs de Hugo de Vrieslaan drie stukken in te zaaien en tevens nog verder op de Hugo de Vrieslaan twee stukken boven langs en nog een stuk beneden langs het IJslandtpad.
Dankzij Broer Soolsma en Tim Blokker van het Stadsdeel was de grond dit keer goed voorbewerkt.  Het zaaigoed was door Buurtbeheer Amsteldorp en Amsteldorp Actief gezamenlijk ingekocht.
Helaas begon het te regenen toen de vrijwilligers aan de slag gingen maar zij lieten zich niet kisten door het prutweer. Want prutten was het wel, tja wat wil je met die natte aarde, een grote modderboel en zaaien en omharken werd extra zwaar werk.
De vrijwilligers zagen er niet uit na afloop. Maar als straks alles in de bloei staat willen zij wel graag met z'n allen stiekem op de foto met die mooie bloemenpracht en dan zeggen we: mensen, wij zijn trots op ons Amsteldorp.

zaaien
zaaien

zaaien
zaaien1-5 juli 2012 Inmiddels staat een deel van de ingezaaide dijk iedere dag mooier in bloei: bloemen

bloemen

bloemen

bloemen